schrijfworkshops_ede

Workshops Creatief Schrijven Cultura Ede – voorjaar 2016

Posted on Posted in workshop

Schrijf en ontdek

"Altijd al willen schrijven maar er nooit aan toegekomen? Al jaren aan het schrijven maar het nog nooit met anderen gedeeld? Zin om te schrijven maar geen idee wat of waarover?" Doe mee met een workshop creatief schrijven door Christa voor Cultura Ede.
17 maart 2016 || Karakters in Verhalen: wat doet jouw karakter als hij zenuwachtig is?

Wat doet jouw karakter als hij zenuwachtig is? Die van mij gaat onritmisch duimen draaien, met zijn speelgoedbrandweerwagen spelen, of provoceren. Heeft jouw karakter bijvoorbeeld te maken gehad met een zwaar verlies? Hoe komt dit terug in zijn dagelijkse leven en in zijn gedrag? In deze workshop ligt de focus op het verwerken van de eigenschappen van karakters in je verhaal. Vaak hebben we een lijstje met de achtergrond en kenmerken van onze karakters, maar hoe voeren we deze op in ons verhaal?

Schrijf je in.

28 april 2016 || World-building. In wat voor wereld leven jouw personages?

Schrijf jij een verhaal waarin een apocalyptische gebeurtenis de zwaartekracht heeft omgedraaid? Of kunnen jouw personages magie gebruiken? Zelfs als jouw verhaal speelt in het hedendaagse Amsterdam, dan is het van belang dat de omgeving, de cultuur, en tijdsgeest kloppen. In de workshop “Worldbuilding” wordt er aan de hand van prikkelende opdrachten ingegaan op een aantal aspecten dat een wereld vorm geeft. Na het volgen van de workshop heb je meer inzicht in het creëren van een wereld die consistent en geloofwaardig is, ongeacht of jouw wereld echt bestaat.

Schrijf je in.

9 juni 2016 || Suspense: waarom sla je telkens die bladzijde om?

Wat zorgt ervoor dat lezers van jouw verhaal hun uitstapstation missen? Wat heeft elk verhaal nodig, ongeacht het genre, dat jouw lezer tot diep in de nacht laat doorlezen omdat hij wil weten hoe het afloopt? Precies: suspense! Niet alleen de typische “spannende” verhalen, maar alle genres, inclusief literatuur en kinderverhalen, hanteren suspense om de lezer nieuwsgierig te maken naar de afloop van het verhaal. In deze workshop wordt eerst een onderscheid gemaakt tussen de “global” en de “local” suspense. We gaan vervolgens een aantal aspecten dat bijdraagt aan “local” suspense uitwerken tot korte scènes.

Schrijf je in.

Bron foto: website Cultura Ede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *