schrijfworkshops_ede

Workshops Creatief Schrijven Cultura Ede – voorjaar 2017

Posted on Posted in workshop

Schrijf en ontdek

"Altijd al willen schrijven maar er nooit aan toegekomen? Al jaren aan het schrijven maar het nog nooit met anderen gedeeld? Zin om te schrijven maar geen idee wat of waarover?" Doe mee met een workshop creatief schrijven door Christa voor Cultura Ede.
12 januari 2017 || De wereld van je verhaal

Schrijf jij een verhaal waarin jouw personages magie gebruiken? Of speelt jouw verhaal in het Middeleeuwse Madrid? Ongeacht de context is het van belang dat de omgeving, de cultuur, en tijdsgeest kloppen. In deze workshop wordt er aan de hand van prikkelende opdrachten ingegaan op een aantal aspecten dat een wereld vorm geeft, namelijk cultuur & historie en de bewoners. Na het volgen van de workshop heb je meer inzicht in het creëren van een wereld die consistent en geloofwaardig is, ongeacht of jouw wereld echt bestaat.

Schrijf je in.

9 maart 2017 || Ontdekkend schrijven

Schrijven is niet alleen een manier om verhalen te vertellen of zakelijke informatie over te brengen. Je kunt schrijven ook als middel inzetten om te reflecteren op situaties uit je eigen leven. Door te reflecteren kun je ervaringen verwerken, nieuwe inzichten opdoen en jezelf beter leren kennen. We gaan in deze workshop geen reflectieverslag in elkaar zetten, maar korte stukjes schrijven gebaseerd op jouw eigen leven. Denk hierbij aan conflictsituaties of momenten dat je heel blij of boos was. Bij het schrijven zullen we vooral ‘vrij schrijven’, maar ook de nadruk leggen op zintuigen, gedachten en emoties.

Schrijf je in.

11 mei 2017|| Beeldspraak

‘Het stadion ging uit zijn dak toen het beslissende doelpunt werd gescoord.’ Wist jij dat dit een metonymie is? En dat ‘De bijen speelden verstoppertje terwijl ze van bloem naar bloem vlogen’ een personificatie is? Dit zijn enkele voorbeelden van beeldspraak. Beeldspraak wordt gebruikt om vergelijkingen te trekken op verschillende niveaus en tussen verschillende concepten. Beeldspraak kan meer dynamiek geven aan je verhaal doordat het een extraatje is in beschrijvingen, maar let op dat je niet in clichés vervalt! Naast metonymie en personificatie, zullen we in deze workshop ook ingaan op vergelijkingen, metaforen en synesthesie. Als kers op de taart zullen we een allegorie schrijven.

Schrijf je in.

Bron foto: website Cultura Ede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *